Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone patisony

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 5 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbek
ketchup 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 5 łyżka
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone patisony

Patisony obieramy ze skóry, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, szklimy je. Następnie wrzucamy patisony i podsmażamy około 3 minuty mieszając.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki.Dorzucamy do patisonów, dodajemy ketchup oraz przyprawy, mieszamy. Dusimy do miękkości. Podajemy do ziemniaków i mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 22.02.2011 10:41
pyszne
noculos 22.02.2011 10:41
pyszne
noculos 22.02.2011 10:41
pyszne
cukiereczek 26.01.2011 13:20
smaczne
Małgorzata106 18.01.2011 21:04
pycha
dasada1 04.09.2010 13:31
bardzo fajny pomysł
mundek1011 02.09.2010 22:33
super jest ten przepis!!!
caroline1983 26.07.2010 00:42
Nigdy nie miałam pomysłu na patisony
Kate131 16.07.2010 08:16
bardzo ciekawe
kakiaa 15.07.2010 15:39
Rzadko kupuję i przyrządzam patisony, ale ten przepis brzmi smakowicie:)
gacopierz23 22.06.2010 21:59
lobię pieczone jak kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak