Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryczka z mięsnym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 5 szt
mięso mielone 0,5 kg
ryż 1 szklanka
cebula 3 szt
bulion warzywny 4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papryczka z mięsnym nadzieniem

wybieramy srednie papryczki i odcinamy górę.podsmazamy pokrojoną w kostkę cebulkę.ryż gotujemy na części bulioniu i gdy jest juz gotowy dodajemy do surowego mięsa mielonego z dodatkiem estargonu i bazyli. całość doprawiamy solą i pieprzem. faszerujemy papryczki i przykrywamy je odciętymi wierzchołkami, układamy ciasno w żaroodporym naczyniu. zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 08.03.2012 15:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak