Sposób przygotowania

Polędwiczkę kroimy pod skosem na paski grubości około 5-6 cm. rozgniatamy lekko pięścią i dodajemy soli i pieprzu i jeśli ktoś lubi można dodać czosnku. Następnie smażymy na oleju bardzo króciutko, aby polędwiczki nie straciły swojego smaku około 1-2 z każdej strony. Polędwiczki przekładany do naczynia i zapiekamy w piekarniku około 10 minut wcześniej posypując je wiórkami sera. Bułkę paryską tniemy pod skosem na kromki grubości około 7 cm i zapiekamy w piekarniku do momentu aż uzyskają, chrupkość:))

Gotowe polędwiczki układany na nasze zapieczone kromki i kładziemy łyżeczkę borówek

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Szybkie w wykonaniu i smaczne w zjadaniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    proste i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !