Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z kaszą perłową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
bulion warzywny 8 szklanek
cebula 2
masło 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
pieprz
sól
kasza 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z kaszą perłową

Myjemy fasolę , dobrze płuczemy potem zalewamy wrzącą woda i odstawiamy na jakieś 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy , zalewamy zimnym bulionem i odstawiamy. Grzyby moczymy w niewielkiej ilości wody , gdy już zauważymy że będą miękkie to je pokroić w cieniutkie paseczki, pokrojone grzyby razem z wodą , w której się moczyły przekładamy do garnka z fasolą . , dodajemy opłukana kaszę oraz łyżkę masła . Wszystko razem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. . Cebulę zarumienić na patelni , gdy fasola będzie już miękka to najpierw zupę doprawić do smaku a następnie wymieszać z cebulą , jeszcze chwilkę pogotować a przed podaniem gotową już zupkę posypujemy świeżym majerankiem. Ewentualnie może to być natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.02.2014 08:31
smaczne jedzenie
kuklik 08.02.2014 21:46
smakowitości
babcia
babcia 18.12.2012 08:49
pomysłowe
babcia
babcia 18.12.2012 08:49
pomysłowe
barbara11561 15.06.2012 12:59
świetna,ale takiej jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak