Sposób przygotowania

Myjemy fasolę , dobrze płuczemy potem zalewamy wrzącą woda i odstawiamy na jakieś 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy , zalewamy zimnym bulionem i odstawiamy. Grzyby moczymy w niewielkiej ilości wody , gdy już zauważymy że będą miękkie to je pokroić w cieniutkie paseczki, pokrojone grzyby razem z wodą , w której się moczyły przekładamy do garnka z fasolą . , dodajemy opłukana kaszę oraz łyżkę masła . Wszystko razem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. . Cebulę zarumienić na patelni , gdy fasola będzie już miękka to najpierw zupę doprawić do smaku a następnie wymieszać z cebulą , jeszcze chwilkę pogotować a przed podaniem gotową już zupkę posypujemy świeżym majerankiem. Ewentualnie może to być natka pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna,ale takiej jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowitości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !