Sposób przygotowania

Dorsza porcjujemy solimy i pieprzymy z każdej strony na talerz wysypujemy mąkę i bułkę tarta mieszamy dokładnie i obtaczamy w tym rybkę

Rybkę smażymy na głębokim oleju. W między czasie kroimy na cienkie plasterki pieczarki oraz cebulę i smażymy na patelni, gdy cebula i pieczarki usmażą się nam dodajemy troszkę wody i doprawiamy solą i pieprzem po zagotowaniu się wody dodajemy delikatnie cały czas mieszając jogurt naturalny, zdejmujemy z ognia

Rybkę układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy wcześniej przygotowanym sosem posypujemy pietruszką Tak przygotowana rybka najlepsza jest po 1-2 godzinach jak wszystkie smaki wymieszają się z naszą rybką

Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fajny pomysł na rybę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    to jest to!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !