Sposób przygotowania

Mięso mielimy, czosnek przeciskamy przez praskę, solimy, pieprzymy i wlewamy ok. 1.5 litra zimnej wody. Wodę dodajemy, aby nasza mielonka nie była za sucha i po pasteryzacji utworzyła się galaretka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, układamy do słoików tak, aby nie było przerw,( mięso musi być dobrze ubite w słoiku). Pasteryzujemy ok. 40 minut od zagotowania i ok. 20 minut od zagotowania dnia następnego o tej samej godzinie. Jeżeli chcemy szybko spożyć nasze mielonki to możemy pasteryzację wydłużyć do 50 minut i gotować tylko raz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    uwielbiam takie
  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobne przetwory - czasami ratują życie, kiedy nagle okaże się, że ktoś nie zrobił zakupów ;)
  • 6
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie to ja też lubię i taki swojski pasztecik ..ach pyszności same
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Takie domowe wyroby sa najlepsze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !