Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z karmazynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż jaśminowy 20 dag
sprawione krewetki 30 dag
sól
filet z karmazyna 50 dag
czosnek 6 ząbków
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidory 2 szt.
ogórek sałatkowy 1 szt.
kolendra 3 gałązki
olej 5 łyżek
sos rybny 3 łyżki
sos z chili słodko-kwaśny 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z karmazynem

Ryż ugotuj w posolonej wodzie. Krewetki opłucz. Filety z karmazyna pokrój na kawałki. Czosnek obierz, posiekaj. Dymki pokrój w plasterki. Pomidory pokrój w cząstki. Kolendrę grubo posiekaj. Ogórek obierz, pokrój w półplasterki.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż czosnek. Dodaj kawałki karmazyna i krewetki. Smaż 2 minuty. Dodaj ryz, pomidory i dymki. Smaż 2 minuty, mieszając. Przypraw sosem rybnym i sosem chili. Pod koniec dodaj półplasterki ogórka i posiekaną kolendrę, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 28.05.2012 19:45
to może byc fajny pomysł
kriso 01.04.2012 17:58
super
Krystyna32 21.06.2011 08:25
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak