Sposób przygotowania

Mleko podgrzać, wkruszyć drożdże, dodać jajko, wymieszać, dodać cukier, szczyptę soli, olej, cukier oraz mąkę. Wyrobić ciasto. Oprószyć mąką, przykryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia (ok. 40 minut). Po wyrośnięciu rozwałkować, rozłożyć mak, zwinąć w rulonik.
Jajko do posmarowania ciasta rozkłócić, posmarować nim ciasto, upiec w temp. 180 stopni. Kiedy ostygnie posmarować lukrem i ozdobić paseczkami maku oraz rodzynkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam ciasta z makiem:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam makowca
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam ciasta z makiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczny...
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały przepis i piękne zdjęcie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały przepis i piękne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie ciasto to ja lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !