Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 szk
śmietana 100 ml
mięso mielone cielęce 10 dag
masło 5 łyżek
mąka pszenna 1 łyżka
sól
cielęcina bez kości 60 z udźca
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce

Cielęcinę podzielić na 4 porcje i rozbić. Na każdy kawałek nałożyć mięso mielone oraz jajko, oprószyć solą oraz pieprzem i zwinąć. Podsmażyć na maśle. Zalać bulionem i dusić przez 15 min. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do bulionu i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 24.09.2012 10:21
trudno dostać cielęcinę
alaaa 12.04.2012 14:53
pyszne kruche mięsko,,
bernadetta2 07.04.2012 21:26
pycha
Wafelek2601 19.02.2012 16:31
smaczne
parysek10 01.02.2012 19:35
wyborny dar spisywania
Ania67 02.08.2011 13:39
wyborne
Izabela28 13.07.2011 21:02
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak