Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 0,5 kg
por (biała część) 1 szt
śmietana 0,5 szk
bulion 0,5 szk
masło 2 łyżki
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy w sosie

Mięso pokroić na plastry, oprószyć solą oraz pieprzem, odstawić. Pora pokroić w krążki. W rondlu wymieszać bulion ze śmietaną, zagotować. Usmażyć na maśle mięso, przełożyć do rondla. Podsmażyć por i prełożyć do mięsa, dodać sok z cytryny. Dusić 30 min. Dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.11.2013 08:17
bardzo smaczne zraziki
caralajna 29.10.2013 07:44
pyszne zraziki
smakoszek 03.11.2012 09:34
bardzo smacznie
maciek7 11.07.2012 19:32
pycha
alaaa 14.04.2012 20:18
pycha,
Ewelina38 14.01.2012 14:15
smaczne :)
kuklik 21.10.2011 17:20
mniam
Ania67 18.07.2011 22:00
pyszne
Gosia32
Gosia32 24.06.2011 12:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak