Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rogale z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
drożdże 10 dag
oliwa 1/2 szkl
mleko 2 szkl
cukier 1/2 szkl
mąka 1 kg
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogale z makiem

Żółtka utrzeć , dodać drożdże i oliwę i dalej ucierać. Podgrzać mleko z cukrem, letnie dodać do żółtek i wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Wyciąć kwadraty nałożyć masę makową zwijać rogaliki. Posmarować białkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 28.02.2014 09:12
pyszne rogaliki
Ewelina38 07.01.2013 10:14
pyszne słodkości którym bardzo trudno się oprzeć
maciek7 27.04.2012 20:30
super
hastalavista 03.02.2012 22:25
świetne!
Wafelek2601 15.01.2012 00:08
ekstra
joanna77 27.12.2011 10:53
super
Wacław 14.07.2011 08:12
bardzo apetyczne
bursztynek 28.06.2011 23:58
oj zjadłabym...
smakowita 27.06.2011 21:14
wyglądają bardo apetycznie
Ewa104 25.06.2011 18:45
Jak marcińskie rogaliki.Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak