Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z galaretką
Biszkopt przełożyć jabłkami prażonymi.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, wylać na biszkopt. Po zastygnięciu na masę śmietanową wylać galaretkę przygotowaną wg przepisu. Zastudzić.
Biszkopt | |
jaja | 6 sztuk |
mąka | 6 łyżek |
cukier | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Masa śmietanowa: | |
śmietana kremówka | 1 litr |
cukier | 4 łyżki |
galaretka czerwona | 1 opakowanie |
jabłka prażone | 1 do szarlotki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: