Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos drobiowy ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
cebula 1 szt.
pieczarki 8 szt.
śliwek suszonych 7 szt.
papryka czerwona 1 strąk
olej do smażenia
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
zupa w proszku 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos drobiowy ze śliwkami

1. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, lekko rozbij. Posyp zupa ogonową, usmaż z obu stron na oleju.
2. Cebulę obierz, pokrój na piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Śliwki umyj, drobno pokrój. Paprykę oczyść, pokrój w paski. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmaż na oleju. Przełóż do garnka, dodaj mięso, śliwki i śmietanę, gotuj ok. 15 min. Przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 07:32
super przepis
cooleczka 15.05.2013 16:14
wyborny sosik
Adamorek 26.10.2011 10:03
dobre jedzonko
Krystyna32 21.06.2011 08:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak