Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z mąki razowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 50 dkg
masło 25 dkg
jajko 1 szt
rodzynki 10 dkg
miód 2 łyżki
olej 1 łyżka
płatki owsiane 1 szklanka
banan 2 szt
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z mąki razowej

Z mąki,masła i jajka zagniatamy ciasto i wkładamy je na godzinę do lodówki.Jablka i banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach i mieszamy z rodzynkami.Schłodzone ciasto wałkujemy na 1,5 cm i wykładamy nim blachę.Lekko podpiekamy w piekarniku nagranym do 200 stopni.Owoce układamy na cieście,posypujemy kruszonką z płatków owsianych zmieszanych z miodem i olejem.Zapiekamy pół godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak