Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8 szt.
cukier 1,5 szkl.,
kakao 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
śmietana 30% 800 ml
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
zagestnik do smietany 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
jagody 1/2 kg
poncz
woda 1 szkl.
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 2 op.
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
spirytus 4 łyżeczki
dekoracja
krem czekoladowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort jagodowy

1. Biszkopt: jajka utrzyj z cukrem, wymieszaj z resztą składników. Ciasto wlej do dwóch tortownic, piecz 30 min. w temp. 180 stopni. Każdy biszkopt przekrój na 2 placki.
2. Masa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrami. Dodaj zagęstnik do śmietany, ubij. Połącz z żelatyną i jagodami.
3. Poncz: składniki (bez spirytusu ) zagotuj. Schłodź, połącz z alkoholem. Ponczem nasącz biszkopty. Przełóż masą, układając jeden na drugim.
4. Dekoracja: krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, używając szklankę mleka. Krem rozsmaruj na wierzchu i po bokach, boki posyp wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.03.2013 07:51
super smaczny
berys18 11.12.2012 17:21
super tort
Bernadeta1 11.11.2012 15:55
super,takiego torciku kawałek z przyjemnością bym zjadła
Norgiusz 19.06.2012 15:41
extra
MagdaXXX 29.05.2012 18:22
uwielbiam jagody
zdzislawa2 03.03.2012 13:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak