Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki z serowym nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 6 szt
sok z cytryny
wino białe wytrawne 3/4 szklanki
miód 1/3 szklanki
ocet winny 4 łyżki
rokpol 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki z serowym nadzieniem

Gruszki obieramy kroimy na połówki usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy sokiem z cytryny.Wino gotujemy z miodem do momentu aż miód się roztopi,następnie dodajemy ocet i imbir i mieszamy.Wkładamy gruszki i gotujemy na małym ogniu ok 10 min a następnie odsączamy.Do wgłębienia każdej gruszki wkładamy po kawałku sera i pieczemy 10 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 03.09.2012 20:06
lubię to połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak