Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i siekamy,czosnek przeciskamy przez praskę i razem z cebulą podsmażamy na połowie oleju,następnie wlewamy połowę octu,miodu,sosu sojowego,dodajemy przyprawy i doprawiamy solą i pieprzem.Chwilę smażymy aż zgęstnieje studzimy.Mięso płuczemy osuszamy i dzielimy na kawałki,smarujemy przygotowaną marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Pozostały olej rozgrzewamy podsmażamy żeberka,skrapiamy jeszcze marynatą wymieszaną z 2 łyżkami wrzątku.Dusimy aż żeberka będą miękkie.W połowie smażenia wlewamy resztę sosu sojowego octu,miodu oraz tabasco do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !