Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać żóltka w oddzielnym naczyniu wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia następnie przesiać i połączyć z ubitymi jajkami i cukrem wymieszać delikatnie łyżką i wylać na blachę upiec w temp.180st.ok.20-25min.wyjąć,wystudzić i przekroić aby powstały 3 placki,jeden włożyć na dno blachy następnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym na sztywno trochę masy odłożyć na dekorację a do reszty masy dodać śnieżki i 3,5 paczki kokosu wymieszać i wylać 1/3 masy na biszkopt wyrównać przykryć drugim plackiem znowu wylać masę wyrównać przykryć ostatnim plackiem wylać masę wyrównać a pozostałą część wcześniej odłożonej masy nakładać do tortownicy i robić rozetki na cieście w blasze tak by powstały kawałki posypać pozostałym kokosem po wierzchu ciasta i na każdą rozetkę położyć wiśnię lub rodzynkę odstawić do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z wisienkami-mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha placuszek;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    apetyczne to ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha ciasto :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !