Sposób przygotowania

3 steki z łososia (dzwonka)- świeże
1 grubszy plaster cytryny
1 garść żółtego sera(startego)
2 gałązki natki pietruszki (posiekanej)
10 listków świeżej bazylii (posiekanej)
1 ząbek czosnku
3 plastry masła
1 łyzeczka startej skórki z cytryny
1/2 łyzeczka mielonego kminku
sól,pieprz (wg uznania)





Steki(dzwonka) myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek drobno siekamy i nacieramy nim naszą rybę oraz mielonym kminkiem, solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z plastra cytryny posypujemy startą skórką , zieleninką i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie nacieramy naczynie zaroodporne olejem. Układamy na dnie dwonka łososia i zapiekamy je przez 20 minut w temperaturze 200°C. Wyjmujemy naczynie ,kładziemy na kazdy kawałek ryby plaster masła i posypujemy startym żółtym serem Wkładamy do piekarnika jeszcze na 10 minut i gotowe :-)

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapustki :)

SMACZNEGO . . . . . .

Pyszna aromatyczna rybka :=)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wygląda cudnie :-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przyrządzony:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jakob

    Oj Ewcia- moja ulubiona rybka- na dodatek tak podana- mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra ryba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !