Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 35 dag
por 1 sztuka
marchewka 10 dag
majonez 7 dag
sok pomarańczowy 50 ml
ocet 30 ml
sól do smaku
pepperoni 1 zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław

Kapustę i pora oczyścić i poszatkować. Papryczkę przekroić i wyjąć z niej pestki. Marchewkę obrać, umyć i osuszyć, następnie zetrzeć na jarzynówce. Majonez wymieszać z sokiem pomarańczowym, dodać posiekaną bardzo drobno papryczkę pepperoni. Następnie dodać ocet i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.11.2012 14:41
Bardzo lubię taką surówkę
Karolina92 30.09.2010 18:38
Uwielbiam coleslaw, ale nigdy nie jadlam go z zielona papryką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak