Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2
truskawki świeże 200 gram
gruszka 1
jabłko 1
banan 1
sok pomarańczowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa

Umyj wszystkie owoce. Przekrój brzoskwinie na pół i wyjmij pestki, potem pokrój każdą połówkę w cienkie plasterki i włóż do salaterki. Obierz truskawki z szypułek i jeśli są duże przekrój na połówki lub ćwiartki. Przekrój gruszkę i jabłko, usuń z nich pestki, a resztę pokrój na małe kawałki. Na koniec obierz banana i pokrój na plasterki. Wszystkie owoce wymieszaj w salaterce razem z sokiem pomarańczowym. Sałatkę można jeść samą lub z lodami i prażonymi orzechami ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak