Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki krakowskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 15 dag
jaja 2
Cynamon mielony Prymat 0.5 łyżeczki
miód 0.5 szklanki
Goździki całe Prymat 0.5 roztarte
Soda oczyszczona Prymat 0.5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki krakowskie

Jaja, żółtka i cukier ubić na gęstą masę, po czym stopniowo dodawać mąkę, cały czas ucierając. Wlać rozpuszczony miód, dodać cynamon, goździki i sodę. Dokładnie wyrobić ciasto, zawinąć czysta ściereczkę i zostawić w chłodzie, żeby \"dojrzało\", następnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wyciąć foremkami ciasteczka i wstawić do nagrzanego piekarnika do 150 stopni Celsjusza. Piec ok. 30 min na małym ogniu. Ciepło powinno docierać z góry jak i dołu piekarnika. Smacznego! ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak