Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne
pomidory 5 duże
ser żółty 50 g
masło 50 g
cebula
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
ser żółty
mleko 2 szkl
musztarda
tuńczyk 3 (w kawałkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z tuńczykiem

Masło rozpuścić w garnuszku, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć przez 5 minut, wsypać 3 łyżki mąki i chwilę gotować, jednocześnie mieszając.Wlać mleko, wymieszać i przyprawić. Dodać musztardę, ser żółty i tuńczyka (bez zalewy). Pogotować przez kilka minut. Na dno naczynia żaroodpornego wylać część masy, Na to położyć warstwę lasagne, masę, pokrojone pomidory i tak dalej. Wierzch posypać serem żółtym, Piec przez 30 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak