Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki czerwone młode z korniszonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 40 dkg
korniszony 2 sztuki
ocet winny 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
szczypiorek 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki czerwone młode z korniszonem

Buraki młode wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą. Gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedzić i obrać. POkroić w kostkę, tak samo korniszony. Szczypiorek posiekać. Rozetrzeć sól i pieprz z octem winnym. Dodać jogurt. Wymieszać razem wszystko.Przełożyć na talerzyki i przyozdobić posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak