Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 kg
mąka
jajko 2 szt.
brzoskwinie 1 puszka
cebula 4 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
papryka marynowana 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z brzoskwiniami

1. Filety oprósz solą i piepzrem. Obtocz w mące i roztrzepanym jajku, usmaż z obu stron na oleju.
2. Papryki i brzoskwinie osącz (zalewy zachowaj), pokrój w dużą kostkę, zeszklij na tym samym oleju co rybę. Przełóż do rondla, dodaj brzoskwinie i papryke wraz z zalewami oraz kocentrat, przypraw, zagotuj. Sosem polej rybne filety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 22.11.2013 16:12
oryginalne połączenie
kate.500 16.05.2013 20:10
ciekawe polaczenei smakow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak