Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Obraną cebulę pokroić drobniutko. Czosnek przepuścić przez praskę. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Masę połączyć z jednym surowym jajkiem i mąką. Doprawić do smaku kolendrą, solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować grube placuszki i obtoczyć w bułce tartej. W placuszku zrobić wgniecenie na jajko. Wstawić na 30 minut do lodówki. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. w naczyniu rozgrzać olej. Delikatnie wsadzić tuńczykowe gniazdo i smażyć na rumiano 4 minuty. Podawać z jajkami na rzeżuszce ozdobionej cząstkami pomidorów. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !