Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odkroić wierzch i wykroić miąższ. Przy skórce musi pozostać centymetrowa warstwa. Posolić, oprószyć pieprzem i odwrócić do góry dnem, by sok wyciekł. Wydrążony miąższ pokroić w kosteczkę. Szalotki pokroić w talarki, zeszklić na oliwie. Dodać miąższ pomidorów i smażyć. Doprawić ziołami i włożyć na dno wydrążonych pomidorów. Pomidory wsadzić do rondla, do każdego wbić jajko. Osolić , przykryć i ogrzewać na wolnym ogniu 15 minut, aż białko się zetnie. Szpinak dokładnie opłukać, odciąć korzonki , liście wrzucić do osolonego wrzątku i gotować chwilkę. Następnie podsmażyć na maśle. Doprawić czosnkiem i sokiem z cytryny. Ułożyć na talerzu z jajkami w pomidorach. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !