Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2
mielone migdały 200 g
kakao w proszku 30 g
cukier puder 175 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka czekoladowe

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy białka (nie ubite) z mielonymi migdałami, kakao i cukrem pudrem do jednolitości. Masa jest dość lepka. Formujemy z niej kuleczki trochę mniejsze niż orzech włoskie. W razie czego moczymy ręce w zimnej wodzie (można sobie nalać do drugiej miski). Kuleczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczając je. Wstawiamy do piekarnika na 11 min. Studzimy. Ciasteczka od spodu powinny być troszkę lepkie, więc nie próbujemy ich wysuszyć ;). Smacznego!!! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak