Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
sól
pieprz
cebula biała
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki
pomidory 50 dag
kolendra
sezam 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z pomidorami

Kalafiora najpierw dzielimy na małe różyczki potem wkładamy go do wody na 10 minut z octem . Potem go wyjąć wypłukać i włożyć do wody z dodatkiem soli. I gotujemy przez 20 minut. Wywar z kalafiora zostawić a łyżką cedzakową delikatnie wyjąć na talerz. Cebule najlepiej dużą pokroić , w rondelku rozgrzać olej i zeszklić cebulę , na cebulę posypać curry , i lekko zasmażyć , potem dodajemy pomidory pokrojone bez skóry . Całość zalewamy wywarem z kalafiora i delikatnie zamieszać . Zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze z 15 minut. Po tym czasie do zupy włożyć ugotowane wcześniej różyczki kalafiora i podgrzać ., na każdym talerzyku jak rozlejemy to dodajmy świeże listki kolendry i posypmy troszkę sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak