Sposób przygotowania

Kalafiora najpierw dzielimy na małe różyczki potem wkładamy go do wody na 10 minut z octem . Potem go wyjąć wypłukać i włożyć do wody z dodatkiem soli. I gotujemy przez 20 minut. Wywar z kalafiora zostawić a łyżką cedzakową delikatnie wyjąć na talerz. Cebule najlepiej dużą pokroić , w rondelku rozgrzać olej i zeszklić cebulę , na cebulę posypać curry , i lekko zasmażyć , potem dodajemy pomidory pokrojone bez skóry . Całość zalewamy wywarem z kalafiora i delikatnie zamieszać . Zupę doprawić do smaku i gotować jeszcze z 15 minut. Po tym czasie do zupy włożyć ugotowane wcześniej różyczki kalafiora i podgrzać ., na każdym talerzyku jak rozlejemy to dodajmy świeże listki kolendry i posypmy troszkę sezamem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !