Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA CZERWONA MARYNOWANA W OCCIE

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 kg
woda 6 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 6 łyżek
sól 1 łyżka
ziele angielskie 7 ziarenek
olej 1 łyżka na słoik
Liść laurowy suszony Prymat 1 na słoik
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA CZERWONA MARYNOWANA W OCCIE

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w duże kawałki,wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć.
Zalewa:Wodę, ocet, cukier, sól, ziele angielskie zagotować.
Gorącą paprykę układać ciasno w słoikach, dodać gorczycę, listka laurowego i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju.
Wrzącą zalewą zalać słoiki i przekręcić do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak