Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa shoarma i góry kuskus

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi 2
płatki papryki suszonej
czosnek w płatkach suszony
kuskus
olej sezamowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa shoarma i góry kuskus

Piersi kurczaka kroimy w paseczki, wsypujemy do woreczka foliowego, wsypujemy przyprawy i olej sezamowy i marynujemy odstawiajac na noc do lodówki.
Mięso smażymy na oliwie, dodajemy pokrojona cebulę, paprykę i czosnek wszystko dusimy ok 15 minut. W razie potrzeby mozna podlac wodą zeby wytworzył sie sosik do
kuskusa.
Kuskus załałam bulionem, dodałam płatki suszonej papryki i czosnku, odrobine chilii w proszku, pieprzu, curry. Ustawiamy gory na talerzu plus shoarma. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.07.2011 08:29
mniam
darus 05.05.2011 14:12
ciekawy przepis
Sarenka 02.04.2011 08:51
Super!
basiulka20088 26.10.2010 08:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak