Sposób przygotowania

Fileta kroimy w kostkę albo na mniejsze kawałki , może być też ostrobok , oprószyć papryka , solą , pieprzem i obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę zeszklić.Rybę łączymy z cebulą , dodajemy paprykę jeszcze raz , sól i zalewamy szklanką gorącej wody i dusimy 20 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat oraz śmietanę wymieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą cukru do smaku. Wszystko razem wymieszać i zagotować . Przed podaniem sypiemy natka pietruszki i możemy podawać z ryżem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł na smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !