Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
kalafior 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste kotleciki

1. Kalafior podziel na różyczki, oczysć, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, ostudź, posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj.
2. Do kalafiora dodaj ok. 1/2 szkl. tartej bułki, jajka, cebulę i masło. Masę dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku sola i pieprzem. Uformuj z niej owalne kotlety, lekko spłaszcz, obtocz w bułce tartej.
3. Olej rozgrzej na patelni, usmaz kotlety z obu stron. podawaj z pikantnym keczupem, sosem pomidorowym i ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 23.04.2013 00:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak