Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
groszek zielony 1/2 szklanka
papryka 1/3 sztuka
mozzarella 20 dag
ogórek kiszony 2 sztuki
szczpiorek
koperek
sól
oliwa
szynka konserwowa 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z mozzarellą

Ryż gotujemy. Paprykę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie. Dodajemy do niej groszek, odciśnięte z nadmiaru soku ogórki kiszone (pokrojone w kostkę), ryż, pokrojoną w kostkę szynkę. Całość mieszamy. W razie potrzeby podlewamy kilkoma łyżkami bulionu. Na sam koniec dodajemy posiekane zioła (niedużo-wg uznania) i ser, doprawiamy. Delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 01.12.2011 15:54
ciekawe :)
Wacław 08.08.2011 13:58
bardzo pyszne i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak