Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z kaszą perłową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Szynka pikantno-czosnkowo-zioł 1 szt
skrobia kukurydziana 1 łyżka
kasza 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z kaszą perłową

1 duży kawałek szynki z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/143650/szynka-pikantno-czosnkowo-ziolowa-duszona-w-sosie.html pokroić w małą kostkę, 1 łyżkę skrobi wymieszać w 150 ml wody i wszystko wymieszać, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować aż sos zgęstnieje. Zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli, włożyć 1 woreczek 100 g kaszy perłowej, gotować 20 minut. Kaszę przełożyć do cedzaka, aż woda odcieknie. Kaszę wyłożyć z woreczka na talerz, polać gulaszem z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 07.12.2011 23:41
oooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak