Sposób przygotowania

1 duży kawałek szynki z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/143650/szynka-pikantno-czosnkowo-ziolowa-duszona-w-sosie.html pokroić w małą kostkę, 1 łyżkę skrobi wymieszać w 150 ml wody i wszystko wymieszać, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować aż sos zgęstnieje. Zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli, włożyć 1 woreczek 100 g kaszy perłowej, gotować 20 minut. Kaszę przełożyć do cedzaka, aż woda odcieknie. Kaszę wyłożyć z woreczka na talerz, polać gulaszem z szynki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !