Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. w Miedzyczasie robimy sos. Na oliwie przesmażyłam rozgnieciony nozem czosnek, wyciągnełam gdy sie zaczął rumienic i na deseczce drobno posiekałam. Na oliwe wrzuciłam papryczkę, krewetki, posiekany czosnek, chlust wina. Smażyłam chwile do uzyskania mocno rózowego koloru z każdej ze stron (ok. 2-3 min.). Posypałam swiezo zmielonym pieprzem, odrobina soli. Gdy wino odparowało wrzuciłam spaghetti, zamieszam, polałam jeszcze odrobiną oliwy z oliwek, skropiłam cytryną, posypałam pietruszka. I gotowe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne danko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo brakuje mi krewetek. Jadalam juz krewetki z makaronem niejednokrotnie i szczerze moge polecic.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    zobaczyłam zdjęcie i wiem że muszę takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !