Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok herbatnikowy z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier puder 100 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
masło 200 g
serek homogenizowany 180 g
kakao 2 łyżki
płatki czekoladowe 20 g
herbatniki 4 paczki
biszkopty podłużne 7 szt
orzechy 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Blok herbatnikowy z orzechami

Jaja ubić na parze z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ostudzić, a następnie dodawać stopniowo masło i miksować do uzyskania puszystej masy. Dodać serek, zmielone biszkopty i orzeszki, zmiksować. Cztery łyżki masy odłożyć. Kakao rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić.Herbatniki posmarować ostudzonym kakao ze wszystkich stron, ułożyć na tacce po 5 sztuk i rozsmarować na nich masę. W ten są sposób ułożyć kolejne 3 warstwy herbatników i masy. Boki posmarować odłożoną masą. Wierzch i boki bloku obłożyć płatkami czekoladowymi i wstawić na kilka godzin do lodówki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 14.07.2011 00:20
tak zrobionego jeszcze nie jadłam
Krystyna32 22.06.2011 08:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak