Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy,następnie nacieramy octem wymieszanym z solą i pieprzem,wkładamy do miski przykrywamy i wkładamy na 4 godziny do lodówki,następnie skruszałe mięso wyjmujemy z marynaty przekładamy do rondla podlewamy połową szklanki wody wymieszanej z sokiem jabłkowym,dodajemy ziele angielskie,liść laurowy lekko solimy i dusimy pod przykryciem aż będzie miękkie.Do wrzącego bulionu wkładamy wydrylowane wiśnie ,gozdziki i cynamon i doprawiamy do smaku cukrem.Mąkę rozprowadzamy winem i mieszając wlewamy do sosu,doprowadzamy do wrzenia.Uduszone mięso przekładamy do brytfanki,posypujemy je mąką podlewamy winem sosem wiśniowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 min.Przed podaniem kroimy w plastry i polewamy sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !