Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne cebulki marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka dymka 1 kg
wino białe wytrawne 1 litr
ocet winny 2 szklanki
papryczka chili 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżeczki
cukier 6 łyżek
sól 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne cebulki marynowane

Cebulki obieramy i wkładamy do miski.Szklankę wody gotujemy z dodatkiem łyżki soli i taką solanką zalewamy cebulki i odstawiamy na 12 godzin,po tym czasie osączamy.Wino mieszamy z octem i pozostałymi przyprawami,dodajemy papryczki i liście laurowe i gotujemy 5 min.Cebulki przekładamy do wyparzonych gorących słoików i zalewamy wrzącą marynatą i dokładnie zakręcamy.Gotowe do spożycia po 6 dniach.Fajny pikantny dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak