Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

.Zupa z krewetkami koktajlowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 l rosolu warzywnego a najlepiej chińskiego
opakowanie krewetek koktajlowych
pare mini kolb kukurydzy ze słoiczka
kapusta pekińska
kilka pieczarek
olej sezamowy
łyzeczka sosu ostrygowego
sos sojowy
łyzeczka sosu chili
Imbir mielony Prymat
ząbek czosnku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: .Zupa z krewetkami koktajlowymi

Gotowy bulion doprawiłam olejem sezamowymi sosem sojowym. Krewetki ugotowałam, odcedzone polałam olejem sezamowym i sosem sojowym. Do rozgrzanego woka wlałam łyżeke oleju sezamowego wrzuciłam kilka mini kolb kukurydzy przeciętych wdłuż na pół, pieczarki pocięte w grubą kostke, smażyłam 2 minuty na koniec dałam ząbek czosnku pokrojony to razem jeszcze minute smażyło sie. Gotowe przerzuciłam do bulionu. Dodałam pokrojona w paski kapuste pekińską. Doprawilam ponownie sosem sojowym, olejem sezamowym, pieprzem, imbirem, sosem chili oraz sosem ostrygowym. Na sam koniec do gotującej się zupy dodałam ugotowane i przyprawione krewetki. Posypałam natka susozna i czosnkiem niedzwiedzim (niestety nie miałam dymki a byłaby tu bardziej na miejscu). Zupa była sezamowo-lekko pikantna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 04.12.2010 13:21
Jestem smakoszem takich zupek;p
eli_555 30.11.2010 22:52
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak