Sposób przygotowania

Gotowy bulion doprawiłam olejem sezamowymi sosem sojowym. Krewetki ugotowałam, odcedzone polałam olejem sezamowym i sosem sojowym. Do rozgrzanego woka wlałam łyżeke oleju sezamowego wrzuciłam kilka mini kolb kukurydzy przeciętych wdłuż na pół, pieczarki pocięte w grubą kostke, smażyłam 2 minuty na koniec dałam ząbek czosnku pokrojony to razem jeszcze minute smażyło sie. Gotowe przerzuciłam do bulionu. Dodałam pokrojona w paski kapuste pekińską. Doprawilam ponownie sosem sojowym, olejem sezamowym, pieprzem, imbirem, sosem chili oraz sosem ostrygowym. Na sam koniec do gotującej się zupy dodałam ugotowane i przyprawione krewetki. Posypałam natka susozna i czosnkiem niedzwiedzim (niestety nie miałam dymki a byłaby tu bardziej na miejscu). Zupa była sezamowo-lekko pikantna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jestem smakoszem takich zupek;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !