Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne z sosem chrzanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 50 dag
jajko 3
bułka czerstwa
masło 10 dag
gęsta śmietana 6 łyżek
cebula
chrzan tarty 5 łyżek
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne z sosem chrzanowym

Do nie wielkiej miseczki włożyć chrzan i drobno pokrojone ogórki i za pomocą miksera zmiksować do tego dodajmy śmietanę 4 łyżki , sól, pieprz i sos wstawić do lodówki. Pozostałą śmietanę i bułkę oraz wodę połączyć razem. Cebule posiekaną podsmażyć na tłuszczu wbić jajka 2 i zrobić jajecznice tylko taka twardawą . Odstawiamy do ostygnięcia . Zaś w robocie kuchennym rozdrobnić rybę , polać sokiem z cytryny dodać do ryby ta odciśniętą bułkę masło i surowe jajko , a na koniec dodajemy jajecznicę chłodną i delikatnie mieszamy , przyprawiamy , w przypadku gdy masa wyszła nam zbyt rzadka to dodajmy bułkę tartą .Z tej masy formujemy kotleciki albo kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.09.2013 08:37
pyszny obiadek
babcia
babcia 08.09.2012 12:13
i jest obiad
smakoszek 29.06.2011 13:22
Super
m1monika 24.06.2011 09:17
fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak