Sposób przygotowania

Obieramy czosnek miażdżymy z solą na drewnianej desce.Cytryny myjemy w ciepłej wodzie i wycieramy.Z jednej cytryny ścieramy skórkę,wyciskamy z niej sok.Drugą kroimy na cząstki.W misce mieszamy utarty czosnek,musztardę,skórkę i sok z cytryny.Wypatroszone sardynki myjemy pod bieżącą wodą,a ich wnętrze smarujemy przygotowaną marynatą.Płuczemy tymianek,dzielimy gałązki na pół.Ryby przekładamy tymiankiem i kawałkami liścia laurowego.Odstawiamy na dwie godziny,aby się zamarynowały.Rybę okładamy cząstkami cytryny i pieczemy po 10 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !