Sposób przygotowania

Najpierw musimy rozmrozić ciasto francuskie , zazwyczaj trwa to ok. 1 godziny. W tym czasie mięso nacieramy solą , pieprzem , bazylią i papryka i wkładamy mięso do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki mięso wkładamy do rękawa foliowego do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy pół godziny. Po upieczeniu wyjmujemy mięso odstawiamy na bok i czekamy aby przestygło, a my w między czasie przygotowujemy pastę . Szczypiorek siekamy i łączymy z serkiem kremowym i startym serem , doprawić do smaku tymi samymi przyprawami. . Rozmrożone już ciasto francuskie posmarować pastą i zawijamy w nie schab upieczony , brzegi ciasta mocno zaciskamy i zlepiamy a potem smarujemy żółtkiem. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i pieczemy pół godziny w 220 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !