Sposób przygotowania

Z 10 dag mąki, drożdży, ciepłego mleka i szczypty soli przygotować zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce. Kiedy zaczyn podwoi swoją objętość, dodać pozostałą makę, jajko i wyrobić na gładką masę. Szafran namoczyć na kilka minut w 3 łyżkach wody, odcisnąć i zabarwioną wodę połączyć z ciastem. Pozostawić do wyrośniecia. Schab natrzeć przyprawami. Piec 60 min. w temp. 190 stopni. Ostudzić. Ciasto rozwałkować na prostokąt, ułożyć na nim schab i dokładnie skleić brzegi. Posmarować żółtkiem. Piec ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo fajny pomysł :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne soczyste mięsko,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !