Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa węgierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,5 kg
cebula 3 szt
czosnek 5 ząbków
żółtko jajek 1 szt
sól
papryka mielona
marynata
wino czerwone wytrawne 1 szk
rozmaryn
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
papryka czerwona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa węgierska

Wino wymieszać z rozmarynem, zalać mięso i wstawić na 2 dni do lodówki. Obracać od czasu do czasu. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać żółtko, sól, paprykę i pieprz, dokładnie wymieszać. Wołowine osączyć z marynaty, naciąć w kilku miejscach. W nacięcia włożyć nadzienie, spiąć. Wstawić do piekarnika i piec ok 90 min. w temp. 180 stopni. Podczas pieczenia polewać wytwarzającym się sosem i marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.10.2013 09:40
musi być pyszna
kate.500 24.12.2012 00:59
pycha
Wafelek2601 07.07.2012 09:48
Super
alaaa 14.04.2012 20:19
świetne mięsko,
barbara11561 09.04.2012 10:14
świetna:)
Izabela28 17.01.2012 11:24
pyszności:)
Magdalena1110 16.07.2011 11:44
pyszotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak