Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik agrestowo-winogronowy na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 25 dag
cukier 20 dag
cytryna 1 sztuka
śmietana 30% 1/2 l
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka agrestowa 3 opakowania
winogrona białe 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik agrestowo-winogronowy na zimno

Galaretki zalewamy gorącą wodą. Dokładnie wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia. Ser utrzeć z cukrem, dodać sok wyciśnięty z cytryny. Wlać lekko tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Przelać całość do tortownicy. Winogrona myjemy, kroimy na pół i układamy na tortownicy.Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w instrukcji wody. Przechłodzone, a najlepiej już lekko tężejące wylać na masę serową. Schłodzić w lodówce, aż do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak