Sposób przygotowania

Mąkę, mleko oraz jedno jajko wymieszac i usmażyć 5 grubszych naleśników. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, dodać obgotowany szpinak, jedno jajko, doprawić i podsmażyć. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy, dusić. Ciepłe warzywa wymieszać z jednym jajkiem. Tortownicę wysmarować olejem, ułożyć naleśniki i przekładać na przemian nadzieniem szpinakowym i warzywnym. Jajko roztrzepać ze śmietaną, dodać starty ser żółty i polać wierzch tortu. Piec w temp. 200 stopni do momentu rozpuszczenia się sera.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ekstra danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    super, musze sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wpraszam się na kawałek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !