Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 0,35 kg
żelfix 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody umyć.Żelfix 3:1 dokładnie wymieszać z owocami.
Zagotować ciągle mieszając. Dodać cukier. Zagotować
i gotować 2-3 minut. Zdjąć z ognia i mieszać
aż do zaniku piany. Gorący dżem nakładać do słoików
do pełna i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć
na ok. 5 min. dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.06.2012 12:44
tez tak robię
rosik93 07.09.2011 19:47
lubie.
rosik93 07.09.2011 19:47
lubie.
anoosia 18.07.2011 23:24
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak