Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z musem z gruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
kefir 1 szklanka
gruszki 2 duże sztuki
brązowy cukier 3 łyżki
herbatniki czekoladowe 8 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z musem z gruszki

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Jak zacznie tężeć, wymieszać z kefirem, rozlać do pucharków, schłodzić w lodówce. Ciastka rozkruszyć, posypać na stężałą kefirową piankę. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, zmiksować blenderem razem z cukrem (tak, żeby zostały jeszcze całe kawałki owoców). Mus gruszkowy rozlać na rozkruszone ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 08.10.2015 16:37
deserek smakowity
foczka-ks 08.10.2015 16:35
smakowite , sama słodycz
Mati13 05.08.2012 14:30
wspaniały deser! :)
IlonaAlbertos 24.07.2011 20:29
Wygląda wspaniale. Uwielbiam tego typu desery.
ziutula
ziutula 28.06.2011 13:20
pyszne do kawki..
Weronika_eM 21.06.2011 19:53
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak